Ofte stilte spørsmål

Om tjenesten

1: Hva er SmartDelay?

SmartDelay er en unik tjeneste som tilbyr fri adgang til lounge på flyplass i tilfeller med forsinket avreise.

2: Hvordan fungerer det?

Du registrerer din flight på tjenesten SmartDelay før du reiser. Hvis flyselskapet annonserer en forsinkelse som møter eller overgår kvalifiserings-terskelen for forsinkelser, vil du motta en LoungeKey™-kupong som gir tilgang til en lounge på den flyplassen der du opplever forsinkelsen. LoungeKey™ gir deg tilgang til et nettverk av over 1000 lounges på flyplasser over hele verden.

3: Kan mer enn én person få gratis tilgang til flyplassloungen?

Ja, tjenesten er tilgjengelig for hovedpassasjeren og opp til 4 ekstra passasjerer på samme flight.

Navnene på de ekstra passasjerene må legges inn som del av registreringsprosessen, og alle passasjerer vil motta sin egen individuelle lounge-kupong.

4: Koster denne tjenesten noe?

Nei, dette er en gratis tjeneste for å forminske forandringene i våre kunders reiseplaner.

5: Hvordan beregnes en forsinkelse?

Forsinkelser er basert på rapportering om gateforsinkelser fra flyselskaper og flyplasser til FlightStats (vår tredjeparts sporer av flydata.) I tilfeller hvor FlightStats rapporterer om godkjente forsinkelser vil systemet utstede lounge-kuponger.

SmartDelay er bygget for å spore nesten all kommersiell flytrafikk, men det finnes begrensninger mot flyselskaper/flyplasser som ikke rapporterer data regelmessig. Charterflyselskaper er ikke støttet.

Registrer flighten din

1: Hvilken flight kan jeg registrere?

Du kan registrere alle flighter fra flyplasser hvor en LoungeKey™ lounge er tilgjengelig, og hvis flyselskapet rapporterer forsinkelser korrekt til FlightStats. Hvis du prøver å registrere en flight som ikke møter disse kriteriene, vil systemet informere deg om dette og du vil ikke kunne registrere den. Hver flygning i en reise med flere mellomlandinger må registreres.

2: Når kan jeg registrere flighten min?

Du kan registrere deg når som helst etter at en flight har blitt planlagt (typisk 364 dager på forhånd) og ikke senere enn 24 timer før flyets planlagte avreise.

3: Er registreringen kun tilgjengelig via nettsiden?

På dette tidspunktet er registrering kun tilgjengelig via vår nettside på desktop eller mobil.

4:Kan jeg endre mine registreringsdetaljer etter at registreringen er sendt inn?

Nei, du må avbestille den eksisterende registreringen og registrere deg på nytt med nye detaljer. Vennligst husk at avbestillinger og registrering mindre enn 24 timer før flyets planlagte avreise vil ikke bli godtatt.

5: Hvis jeg registrerer meg selv og en ekstra passasjer, kan den ekstra passasjeren bruke fordelene uten at jeg er fysisk tilstede ved loungen?

Alle kuponger vil bli sendt til deg og du vil da kunne sende disse til de andre passasjerene i reisefølget, som også vil få tilgang til loungen selv om du ikke nødvendigvis er tilstede, så lenge de har lounge-kupongene med seg.

6:Hvorfor finner jeg ikke flighten min?

SmartDelay er bygget for å spore nesten all kommersiell flytrafikk, men det finnes begrensninger mot charterflyselskaper og flyselskaper/flyplasser som ikke rapporterer data regelmessig. Vennligst les seksjonen om Hvordan blir forsinkelser beregnet?

7: Hvorfor skulle registreringen min feile?

Flightregistreringen vil feile hvis følgende skjer:

 • Du prøver å registrere flighten mindre enn 24 timer før flyets planlagte avreise

 • Det ikke er noen lounges som er en del av LoungeKey™-nettverket tilgjengelig på flyplassen du reiser fra.

 • Flydata er ikke tilgjengelig for flyselskapet/flighten. Vennligst les seksjonen om Hvordan blir forsinkelser beregnet?

8: Hvilken personlig informasjon vil bli hentet og lagret under registreringen?

Mens du registrerer deg vil følgende informasjon bli hentet og lagret på våre sikre servere:

 • Kundens og resten av reisefølgets navn

 • Kundens e-postadresse

 • Kundens mobilnummer

 • Flightnummer

 • Flyets avreisested, dato og tid

 • Flyets ankomststed, dato og tid

9: Hvilken skrivemåte skal jeg bruke på navn når jeg registrerer flighten min?

Vennligst bruk den samme skrivemåten på navn som du brukte da du booket din flight.  Dette er påkrevd for å forsikre oss om at navnet på lounge-kupongen matcher navnet på boardingkortet ditt. Disse blir validert ved inngang til loungen.

Hvem er kvalifisert til å bruke denne tjenesten?

1: Hvem er kvalifisert for denne fordelen?

SmartDelay blir tilbudt til utvalgte kunder. Tjenesten er tilgjengelig for hovedpassasjeren og opp til 4 ekstra passasjerer på samme flight.

Avbestille registreringer

1: Kan jeg avbestille en flightregistrering?

Ja, du kan avbestille en registrering inntil 24 timer før ditt flys planlagte avreisetidspunkt.  Hvis du allikevel vil bruke din eksisterende registrering må du først avbestille og så registrere deg på nytt inntil 24 timer før flyets planlagte avreise. For å avbestille og registrere deg på nytt på nett, vennligst se e-posten med bekreftelse av registreringsdetaljene dine.

Flyplasserfaringer og loungetilgang

1: Hva om forsinkelsen på flyplassen ikke matcher informasjonen fra flyselskapet?

Lounge-kupongene kan kun bli utstedt hvis flyselskapet rapporterer forsinkelsen korrekt til FlightStats. Hvis dette ikke forekommer, vil ikke forsinkelsen plukkes opp og trigge systemet til å utstede lounge-kupongen.

2: Under hvilke omstendigheter blir ikke lounge-kuponger utstedt?

Det er ikke noen restriksjoner på tillatte omstendigheter rundt forsinkelsen. Lounge-kuponger vil bli sørget for så lenge flyvningen blir formelt rapportert inn av flyselskapet med en godkjent forsinkelse innen en periode på 24 timer. Flyvninger som blir innstilt eller flyttet til neste dag (24 timer etter flyets planlagte avreise) vil ikke bli godkjent som forsinket og vil bli håndtert direkte av flyselskapet via deres eget program for kompensasjon.

3: Hvis et fly blir innstilt eller flyttet til neste dag, kan en kunde fortsatt bruke fordelen?

Lounge-kuponger vil bli sørget for så lenge flyvningen får en forsinkelse som regnes som en godkjent forsinkelse innen en periode på 24 timer. Flyvninger som blir innstilt eller flyttet til neste dag (24 timer etter flyets planlagte avreisetidspunkt) vil ikke bli godkjent som forsinket og vil bli håndtert direkte av flyselskapet via deres eget program for kompensasjon.

4: Hvorfor skulle jeg ikke få en lounge-kupong, selv om jeg har krav på det?

Dette kan hende hvis systemet ikke kan trigge lounge-kuponger når forsinkelsen oppstår. Dette kan være pga. nettverks- eller systemproblemer. Men så fort vi får rettet opp feilen vil det bli utstedt en lounge-kupong som du kan bruke ved fremtidige besøk, og som er gyldig i seks måneder.

5: Er det lov å ha med barn i loungen?

Hver enkelt lounge har sine egne retningslinjer når det gjelder adgang for barn. For å sjekke retningslinjene for en spesifikk lounge, vennligst besøk https://loungefinder.loungekey.com/Pass

6: Hvordan mottar jeg lounge-kupongen min?

Når du blir kvalifisert for en lounge-kupong vil systemet sende deg en SMS-påminnelse og en e-post med en vedlagt PDF-fil.

Hvis du har registrert flere i reisefølget vil du få tilsendt flere PDF-filer i en enkelt e-post, hvor hver PDF er en lounge-kupong til hver enkelt passasjer. Hver PDF inneholder en LoungeKey™-kupong med en unik QR-kode som gir deg tilgang til de tilhørende loungene på din flyplass.

Du kan velge å videresende lounge-kupongen til reisefølget ditt slik at de kan få tilgang til loungen uten at du fysisk er til stede.

Når dere ankommer loungen må du/ditt reisefølge vise frem QR-koden i PDF-filen for å komme inn.

7: Hvordan finner jeg loungen på flyplassen?

E-posten med lounge-kupongen inneholder også instruksjoner for å finne den riktige loungen på flyplassen.  Du finner også en link til LoungeKey lounge-finneren på selve LoungeKey™-kupongen som du kan klikke på for å se detaljer, som beliggenhet og adgangskriterier for de ulike loungene.

8: Hvordan får jeg tilgang til loungen på flyplassen?

Du må vise frem QR-koden du mottok i e-posten for å komme inn. Du må også kunne vise frem boardingkort og personlig pass for verifikasjon.

9: Hvordan finner jeg informasjon om loungens retningslinjer og tjenester?

Hver enkelt lounge har sine egne retningslinjer og tjenester. For å finne mer informasjon om en lounge kan du søke online på https://loungefinder.loungekey.com/Pass.

10: Trenger jeg å registrere barnet mitt?

Hver enkelt lounge har sine egne retningslinjer når det gjelder adgang for barn. Vennligst les retningslinjene for loungen ved avreiseflyplassen din for å se om du må registrere at du har med barn. Du kan lese mer om loungeinformasjon online på https://loungefinder.loungekey.com/Pass.

Hvis loungen ikke godtar barn, vær vennlig å ikke registrer barnet ditt ettersom han/hun ikke vil få tilgang, etter loungens retningslinjer.

Hvis loungen tillater adgang for barn under to år uten betaling trenger du ikke å registrere barnet ditt.

11: Hva skjer hvis lounge-kupongen min ikke virker eller er ugyldig?

Vennligst kontakt kundeservice via alternativene du finner her.

12: Kan e-posten med lounge-kupongen bli sendt på nytt hvis jeg har slettet mailen eller vedlegget ved en feil?

En slettet e-post kan ikke bli sendt på nytt. Vennligst kontakt kundeservice via alternativene du finner her.

13: Kan mer enn én person få adgang til loungen på samme lounge-kupong?

Hver individuelle passasjer får utstedt en personlig lounge-kupong, som inneholder kodet informasjon direkte relatert til han/henne.  Denne lounge-kupongen er kun for hans/hennes bruk og kan ikke overføres.

14: Hvordan får resten av reisefølget mitt sine kuponger?

Alle kuponger blir utstedt direkte til deg og sendt til din registrerte e-postadresse. En SMS blir også sendt til det registrerte mobilnummeret ditt for å be deg om å sjekke e-posten din.

Du kan velge å videresende lounge-kupongen til reisefølget ditt slik at de kan få tilgang til loungen uten at du fysisk er til stede.

15: Når blir jeg kvalifisert til å få en lounge-kupong?

Du vil bli kvalifisert til å få lounge-kupongen når følgende kriterier er oppfylt:

 • Du har registrert flyvningen senest 24 timer før din planlagte avreise.

 • En godkjent forsinkelse av flyvningen din er kunngjort av flyselskapet.

 • Adgang til en lounge som er med i LoungeKey™-nettverket er tilgjengelig på din flyplass når forsinkelsen oppstår.

16: Hvorfor ble jeg nektet adgang til loungen?

Du og/eller ditt reisefølge kan bli nektet adgang til en lounge, selv med en lounge-kupong, hvis følgende skjer:

 • Loungen er stengt når forsinkelsen oppstår. I dette tilfellet, vennligst prøv alternativ(e) lounge(r) hvis det er tilgjengelig.

 • Loungen er allerede full. I dette tilfellet, vennligst prøv alternativ(e) lounge(r) hvis det er tilgjengelig.

 • Navnet på boardingkortet matcher ikke navnet på lounge-kupongen. Dessverre vil det ikke bli tilbudt noe alternativ i dette tilfellet.

 • Du eller et medlem av reisefølget møter ikke kriteriene for tilgang til loungen (slik som dresskode eller aldersgrensen.) I dette tilfellet, vennligst prøv alternativ(e) lounge(r) hvis det er tilgjengelig.

17: Hvor lenge er min lounge-kupong gyldig?

Etter å ha blitt utstedt til en passasjer er lounge-kupongen gyldig i 24 timer.

Kundekommunikasjon

1: Hva gjør jeg hvis jeg ikke mottar en bekreftelsesmail?

Vennligst kontakt kundeservice via alternativene du finner her

2: Kan jeg endre e-postadressen min etter at jeg har registrert meg?

Når du har sendt inn din registrering kan du ikke endre detaljene i ettertid. Vennligst avbestill din registrering og registrer deg på nytt i stedet. Merk deg at dette kun er tillatt inntil 24 timer før flyets planlagte avreise.

3: Hva trenger jeg for å få tilgang til mine lounge-kuponger?

Lounge-kupongen din vil bli sendt til din registrerte e-postadresse.  For tilgang til din lounge-kupong trenger du en mobil enhet hvor du kan laste ned og åpne PDF-vedlegget.  Vennligst husk at roamingkostnader vil forekomme hvis du bruker din mobildata.

4: Får jeg beskjed før lounge-kupongene blir sendt til meg?

En SMS vil bli sendt til ditt registrerte mobilnummer for å informere deg om at lounge-kupongen vil bli sendt til deg på e-post.

Begrensninger og tilbakemeldinger

1: Hvorfor støtter ikke SmartDelay alle flyreiser globalt?

Ikke alle flyselskaper rapporterer korrekt sporingsdata for flighter i tide, noe som er nødvendig for at SmartDelay skal trigge kompensasjon og utstede lounge-kuponger. I tillegg vil ikke alle flyplasser ha en tilgjengelig lounge i LoungeKey™-nettverket. Derfor begrenser SmartDelay registreringer for Flyselskaper/flyplasser som ikke tilbyr pålitelig sporingsdata og flyplasser som ikke har en tilgjengelig lounge. Dette gjøres for å kunne tilby den beste opplevelsen for våre kunder.

2: Hvorfor fikk jeg ikke lounge-kupongen min når flyet ble forsinket?

Flyselskapet må rapportere inn korrekt informasjon via vår tredjeparts dataleverandør, FlightStats. Hvis de ikke rapporterer forsinkelsen på korrekt måte, vil ikke SmartDelay kunne spore forsinkelsen eller utstede lounge-kupongen.

3: Jeg har krav på en lounge-kupong, men jeg har ikke fått den. Kan jeg fortsatt få en tilsendt?

Vennligst kontakt kundeservice via alternativene du finner her. Er det ikke mulig å tilby en kupong umiddelbart vil det bli utstedt en for senere bruk.

4: Hvorfor fikk jeg ikke lounge-kupongen min når flyet mitt ble innstilt?

Flyselskaper har prosesser når det kommer til innstilling av flighter. Disse blir ikke innrapportert som forsinkelser, og blir derfor ikke dekket av dette programmet. Vennligst henvend deg direkte til flyselskapet i slike situasjoner.

5: Hvorfor får jeg ikke endret registreringen min?

SmartDelay er designet for en enkel prosess for flightregistrering. For å gjøre endringer på din eksisterende flightregistrering, vennligst avbestill via avbestillingslinken du finner i bekreftelsesmailen og registrer flyreisen på nytt med nye detaljer. Merk deg at dette kun er tillatt inntil 24 timer før flyets planlagte avreise.

6: Hvorfor får jeg ikke registrert en flight?

Flightregistreringen vil feile hvis følgende skjer:

 • Du prøver å registrere flighten mindre enn 24 timer før flyets planlagte avreise

 • Det ikke er noen lounges som er en del av LoungeKey™-nettverket tilgjengelig på flyplassen du reiser fra.

 • Flydata er ikke tilgjengelig for flyselskapet/flighten. Vennligst les seksjonen om Hvordan blir forsinkelser beregnet?

7: Hvorfor ble jeg nektet adgang til loungen?

Du og/eller ditt reisefølge kan bli nektet adgang til en lounge, selv med en lounge-kupong, hvis følgende skjer:

 • Loungen er stengt når forsinkelsen oppstår. I dette tilfellet, vennligst prøv alternativ(e) lounge(r) hvis det er tilgjengelig.

 • Loungen er allerede full. I dette tilfellet, vennligst prøv alternativ(e) lounge(r) hvis det er tilgjengelig.

 • Navnet på boardingkortet matcher ikke navnet på lounge-kupongen. Dessverre vil det ikke bli tilbudt noe alternativ i dette tilfellet.

 • Du eller et medlem av reisefølget møter ikke kriteriene for tilgang til loungen (slik som dresskode eller aldersgrensen.) I dette tilfellet, vennligst prøv alternativ(e) lounge(r) hvis det er tilgjengelig.

8: Hvordan kan jeg gi tilbakemelding og klager?

Vennligst kontakt kundeservice via alternativene du finner her.

AirHelp kompensasjon

1: Hva er AirHelp?

AirHelp er et spesialistselskap som arbeider for å hjelpe flypassasjerer med å få kompensasjon for forsinkede, kansellerte eller overbookede fly i henhold til EU-forskriftene. SmartDelay samarbeider med AirHelp for å gi våre kunder en ekstra hjelp med å kreve kompensasjon når flyet deres er forsinket.

2: Hvordan fungerer det?

I henhold til EC 261 har du rett til å fremsette krav om kontant kompensasjon hvis flyet ditt er forsinket. AirHelp vil kontakte deg via e-post hvis du opplever en forsinkelse og oppfyller kravene til kompensasjon. De vil be om nødvendig informasjon for å fremsette et krav, og deretter kontakte flyselskapet på dine vegne.

3: Hvordan registrerer jeg?

Når du har fullført din flyregistrering vil du bli spurt om du ønsker å benytte deg av fordelen og dele kontakt- og flyopplysninger med AirHelp. Hvis du samtykker og velger ja, vil opplysningene dine kun bli sendt til AirHelp hvis du opplever en forsinkelse. Hvis du velger nei, vil ikke opplysningene dine bli delt med AirHelp.

4: Hvor mye kompensasjon har jeg rett til?

Din kompensasjon beregnes basert på en rekke faktorer, inkludert lengden på forsinkelsen, flydistansen og reisemålet.

Du kan ha rett på opp til €600, og du vil være underlagt AirHelps serviceavgift. Den endelige beløpet vil bli utbetalt til deg i euro.

5: Når vil opplysningene mine bli sendt til AirHelp?

Dine kontakt- og flyopplysninger vil bli sendt til AirHelp hvis flyet ditt er forsinket.

Forsinkelser er basert på rapporter om «gate»-forsinkelser fra flyselskapet og flyplasser til FlightStats (vår tredjeparts flydatasporer). Hvis FlightStats rapporterer en kvalifisert forsinkelse, vil vi sende dine opplysninger til AirHelp.

6: Hvilken informasjon vil bli delt med AirHelp?

Hvis du vil benytte deg av AirHelp-fordelen kommer vi til å dele følgende opplysninger med AirHelp hvis du opplever at flyet ditt er forsinket.

 • Hvis du vil benytte deg av AirHelp-fordelen kommer vi til å dele følgende opplysninger med AirHelp hvis du opplever at flyet ditt er forsinket.

 • E-postadresse

 • Navn på hovedpassasjer

 • Mobilnummer

 • Språk

 • Flydato

 • Flyselskapkode

 • Flynummer

 • Flyplasskode for avgang og ankomst

7: Kan jeg forandre mening og melde meg av AirHelp-fordelen?

Ja - du kan melde deg av AirHelp-fordelen når som helst før flyets planlagte avgangstid. Dette kan gjøres ved bruk av linken i reisebekreftelses-e-posten din.